×
Волонтерлердің Бірыңғай Платформасы
Құпиялылық саясаты
Деректерді өңдеу туралы пайдаланушы келісімі және Құпиялылық саясаты

Мен, республикалық еріктілер платформасының пайдаланушысымын https://qazvolunteer.kz (бұдан әрі-жүйе) "дербес деректер және оларды қорғау туралы" Қазақстан Республикасының 2013 жылғы 21 мамырдағы № 94-V Заңының 10-бабы тармақшасының талаптарына сәйкес," Ұлттық волонтерлік желі " ЗТБ (бұдан әрі - Оператор) менің дербес деректерімді мақсатта өңдеуге өз келісімімді растаймын порталда тіркелу және менің деректерімді жалпы республикалық Тізілімге енгізу және электрондық поштаға хабарламалар алу. 


1. Оператор өзінің жеке деректерін өңдеу кезінде адамның және азаматтың құқықтары мен бостандықтарын сақтауды, оның ішінде жеке өмірге, жеке және отбасылық құпияға қол сұғылмаушылық құқықтарын қорғауды өз қызметін жүзеге асырудың маңызды мақсаты мен шартын қояды.

2. Осы оператордың дербес деректерді өңдеуге қатысты саясаты (бұдан әрі-саясат) Оператор келушілер туралы және веб-сайтта жарияланатын ақпарат туралы ала алатын барлық ақпаратқа қолданылады https://qazvolunteer.kz.

3. Оператор пайдаланушының келесі жеке деректерін өңдей алады:


1. Тегі, Аты, Әкесінің аты;

2. Электрондық мекен-жайы;

3. Телефон нөмірлері;

4. Туған жылы, айы, күні және орны;

5. Фотосуреттер;

6. Жеке басын куәландыратын құжаттың деректемелері;

7. ЖСН

8. Білімі, кәсібі, Мамандығы және біліктілігі туралы мәліметтер, білімі туралы құжаттардың деректемелері;

9. Банктегі шот бойынша мәліметтер;

10. Байланыс ақпараты: электрондық пошта мекенжайы, облыс және тұрғылықты қаласы;

11. Ұйымды тіркеу туралы мәліметтер;

12. Сондай-ақ, сайтта интернет-Статистика (Яндекс Метрика және Google Аналитика және басқалар) сервистерінің көмегімен келушілер туралы иесіздендірілген деректерді (оның ішінде "cookie" файлдарын) жинау және өңдеу жүргізіледі.

13. Жоғарыда аталған деректер саясат мәтіні бойынша жеке деректердің жалпы ұғымымен біріктіріледі.

4. Дербес деректерді өңдеу мақсаттары:

1. Пайдаланушының дербес деректерін өңдеудің мақсаты-пайдаланушыға электрондық хаттарды жіберу арқылы хабарлау; пайдаланушыға веб-сайтта қамтылған сервистерге, ақпаратқа және/немесе материалдарға қол жеткізуді қамтамасыз ету.

2. Оператор алынған дербес деректерден жалпы республикалық тізілім жасауға және оны өз қалауы бойынша мемлекеттік және жеке ұйымдарға беруге құқылы.

3. Оператор әрбір тіркелген пайдаланушыға ID кодын тағайындайды. Бұл ID-кодты пайдаланушы мотивациялық бағдарламаларда, жұмысқа орналасуда және волонтерлік қызмет бойынша мүмкін сапарларда қолдана алады. 

4. Сондай-ақ, Оператор пайдаланушыға жаңа өнімдер мен қызметтер, арнайы ұсыныстар және әртүрлі оқиғалар туралы хабарламалар жіберуге құқылы. Пайдаланушы әрқашан операторға электрондық пошта мекенжайына хат жіберу арқылы ақпараттық хабарламаларды алудан бас тарта алады qazvolunteers@gmail.com " жаңа өнімдер мен қызметтер туралы хабарламалардан және арнайы ұсыныстардан бас тарту "белгісімен.

5. Интернет-Статистика сервистерінің көмегімен жиналған пайдаланушылардың иесіздендірілген деректері сайттағы пайдаланушылардың іс-әрекеттері туралы ақпарат жинауға, сайттың сапасын және оның мазмұнын жақсартуға қызмет етеді.

5. Дербес деректерді өңдеудің құқықтық негіздері

1. Оператор Пайдаланушының дербес деректерін оларды толтырған және/немесе пайдаланушы сайтта орналасқан арнайы нысандар арқылы өз бетінше жіберген жағдайда ғана өңдейді https://qazvolunteer.kz. тиісті нысандарды толтыру және/немесе Операторға өзінің жеке деректерін жіберу арқылы Пайдаланушы осы Саясатқа келісімін білдіреді.

2. Оператор пайдаланушының шолғышының параметрлерінде рұқсат етілген жағдайда пайдаланушының иесіздендірілген деректерін өңдейді ("cookie" файлдарын сақтау және JavaScript технологиясын пайдалану кіреді).

6. Мен сондай-ақ жалпы республикалық Тізілімге кіру үшін тек өз атымнан өтініш беріп, қолданыстағы электрондық мекенжайды ұсыну қажет екенін ескертемін. 

7. Оператор дербес деректердің сақталуын қамтамасыз етеді және уәкілетті емес тұлғалардың дербес деректеріне қол жеткізуін болдырмайтын барлық мүмкін шараларды қабылдайды.

8. Оператор менің дербес деректерімді автоматтандыру құралдарын пайдалана отырып өңдеуге құқылы. 

9. Дербес деректерде дәлсіздіктер анықталған жағдайда Пайдаланушы операторға электрондық пошта мекенжайына хабарлама жіберу арқылы оларды өз бетінше өзектендіре алады qazvolunteers@gmail.com "дербес деректерді өзектендіру"белгісімен.

10. Дербес деректерді өңдеу мерзімі шектеусіз болып табылады. Пайдаланушы кез келген уақытта операторға электрондық пошта арқылы оператордың электрондық мекенжайына хабарлама жіберу арқылы дербес деректерді өңдеуге өзінің келісімін қайтарып ала алады qazvolunteers@gmail.com "дербес деректерді өңдеуге келісімді кері қайтарып алу"деген белгісі бар.

11. Пайдаланушы операторға электрондық пошта арқылы хабарласу арқылы өзінің дербес деректерін өңдеуге қатысты қызықтыратын мәселелер бойынша кез келген түсініктеме ала алады qazvolunteers@gmail.com.

12. Бұл құжатта оператордың дербес деректерді өңдеу саясатындағы кез келген өзгерістер көрсетіледі. Саясат жаңа нұсқамен ауыстырылғанға дейін мерзімсіз жұмыс істейді.

13. Еркін қол жетімділіктегі саясаттың өзекті нұсқасы Интернет желісінде орналасқан https://qazvolunteer.kz.

14. Мен оператордың атына жіберілуі мүмкін тиісті жазбаша құжатты жасау арқылы өз келісімімді қайтарып алу құқығы туралы білетінімді растаймын. Дербес деректерді өңдеуге келісімімді қайтарып алған жағдайда, Оператор Дербес деректер жалпыға қолжетімді болған кезде және "дербес деректер және оларды қорғау туралы"2013 жылғы 21 мамырдағы № 94-V Қазақстан Республикасы Заңының 9-бабында көрсетілген негіздер болған кезде менің келісімімсіз дербес деректерді өңдеуді жалғастыруға құқылы. 

15. Өз кезегінде, "электрондық құжат және электрондық цифрлық қолтаңба туралы" Қазақстан Республикасының 2003 жылғы 7 қаңтардағы № 370-II Заңының 16-бабына сәйкес Оператор Ұлттық мұрағат қорының құжаттарын және басқа да мұрағат құжаттарын қабылдау, сақтау, есепке алу және пайдалану қағидаларында көзделген мерзімдерге сәйкес алынған пайдаланушы деректерінің мұрағаттық сақталуын қамтамасыз етеді Қазақстан Республикасы Мәдениет және спорт министрінің 2014 жылғы 22 желтоқсандағы № 146 бұйрығымен бекітілген ведомстволық және жеке мұрағаттар. 

16. Электрондық құжат айналымы жүйесіне қатысушылардың Қазақстан Республикасының электрондық құжат және электрондық цифрлық қолтаңба туралы заңнамалық актісінде көзделген міндеттерді орындамауы – "әкімшілік құқық бұзушылық туралы"Қазақстан Республикасының 2014 жылғы 5 шілдедегі № 235-V ҚРЗ Кодексінің 640-бабына сәйкес айыппұл төлемдеріне әкеп соғатынын түсінемін. 

17. Осы Келісім Пайдаланушының келісім мәтінінің астына орналастырылған "мен Пайдаланушы келісімінің шарттарын оқыдым және келісемін" веб-интерфейсін басқару элементін басу нысанында олардың шарттарымен келісімін білдіру жолымен күшіне енеді.